Un espai d’escriptura online entre Palma i Barcelona i amb mestres d’Alacant a Lampertheim

log_noticia

El Gargot (escriptura, creació i difusió literària) neix ara, a les acaballes de 2013, amb un objectiu molt clar: esdevenir un espai de referència en l’àmbit de l’escriptura creativa a la xarxa, des d’una perspectiva multidisciplinar i amb una estratègia desdoblada en dos àmbits paral·lels: la formació continuada i la comunicació oberta a tothom. Tot això ho fem -ho farem- gràcies al treball en equip d’un grup de professionals de l’escriptura, la docència i la comunicació. A continuació, vos ho expliquem tot en detall.

Perquè diem que som multidisciplinars?

Diem que som una espai d’escriptura creativa i de difusió literària de caràcter multidisciplinar perquè volem treballar els diferents gèneres literaris i fer-ho, a més, aplicat a diferents àmbits: escriptura narrativa, art dramàtic, cinema, teatre, fotografia, música, etc. No ens tanquem a cap àmbit, tot i que volem anar implementant les diferents especialitats de forma progressiva, a mida que disposem de talents capaços d’oferir bons cursos i continguts de qualitat per la nostra plana web.

Quins són els nostres professors i professores?

Els i les docents d’El Gargot són persones de demostrada solvència tant en l’àmbit de l’escriptura com de la docència. La nostra coordinadora acadèmica, Carol Ares, és natural de Gandia, resideix a Palma i compta amb una llarga experiència com a professora, tant en l’àmbit de l’escola pública (a Sóller, Palma o Artà) com en el de l’escriptura creativa, en diferents llibreries de Palma, com la Lluna, Drac Màgic o Literanta. També ha estat redactora i coordinadora de la secció internacional de l’extint Diari de Balears.

D’altra banda, comencem l’aventura de la nostra escola d’escriptura amb un equip docent d’autors, professors i artistes de renom -en l’àmbit de l’escriptura i en l’àmbit acadèmic-, com ho són Sebastià Bennassar, Martha Zein, Orland Verdú i Mertixell Esquirol.

Sebastià Bennassar és un escriptor i periodista mallorquí conegut per la seva ingent obra en l’àmbit de la novel·la negra i detectivesca i pels seus punyents articles al Diari de Balears. Durant molts anys ha residit a Lisboa, però actualment viu a Barcelona, on ha impulsat l’espai Bearn – Sala de Lletres, una de les dues seus físiques d’El Gargot junt a la llibreria Drac Màgic de Palma.

Meritxell Esquirol va néixer a Mallorca i actualment és professora a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Sempre ha combinat la seva tasca com analista i activista cultural amb la docència. Centra els seus estudis en els discursos ideològics subjacents sota qualsevol tipus d’expressió artística.

Orland Verdú és un director de teatre natural de Petrer (Alacant), però al llarg de la seva carrera professional s’ha especialitzat en diferents àmbits vinculats a l’escriptura: és Màster en Escriptura Creativa per la Universitat Pompeu Fabra i llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant. Actualment dirigeix la companyia de teatre “Oracles”.

Martha Zein és una narradora, tal com ella es defineix, que va néixer a Lampertheim i que en 2004, quan arribà a Mallorca, es va fer famosa per intentar recórrer la costa de l’illa amb un fil a la mà. És coneguda, entre altres, com a responsable dels documentals El camino de Moisés i 23-F: se rompe el silencio. A més, ha escrit l’obra El Islam sin velo i ha col·laborat amb mitjans com El País, la Cadena Ser o el Canal Arte, entre altres

Podeu consultar més sobre el nostre professorat a la secció Qui Som? del menú principal,

Quin paper hi té la comunicació?

La comunicació i la generació de continguts també té un paper clau en la configuració d’aquest projecte. No només oferim cursos i tallers, sinó que al nostre web comptem amb un espai de difusió que pretén anar molt més enllà de la simple promoció de les nostres accions formatives. Volem ser un referent, gratuït i obert a tothom, en l’àmbit de l’escriptura creativa, oferint consells i pautes de treball, ressenyes de qualitat, informació sobre premis i certàmens o, també, notícies i curiositats sobre el món de la literatura, l’escriptura creativa i, en general, les arts vinculades a la narració. Per a fer-ho, comptem amb els serveis de Xavier Gispert, periodista vinculat als moviments socials i amb una ampla trajectòria en el món del periodisme i la comunicació. Ha treballat pel Diari de Balears, Ona Mallorca i l’ARA Balears, a més d’estar implicat en el periòdic L’Accent i, actualment, en un projecte per al naixement d’una nova ràdio en català a Mallorca.

Com ens financem? 

El principal mètode de finançament d’El Gargot és l’oferta de cursos, tallers i accions formatives, tot i que també oferim altres serveis encara no anunciats al web, com la correcció i edició de textos, l’assessorament personalitzat o l’execució de cursos presencials. Tenim una llarga experiència en tots aquests àmbits i volem seguir treballant en aquesta línia, per tal d’assegurar la màxima independència i rigorositat en els nostres continguts oberts.

Podeu aprofundir en totes aquestes qüestions fent una volta pel nostre menú principal, a la part superior de la web d’El Gargot.

Anuncis