Crea i transforma les teves històries

obra_cuerpo_quebrado

Cinema i Teatre. L’Escola d’escriptura creativa d’El Gargot ha preparat dos cursos dirigits a autors professionals que volen adaptar els seus textos a d’altres formats i a creadors, o nous creadors, que volen iniciar-se, directament, en del món de la representació escènica i de l’audiovisual.

“Canvia la teva història: curs d’anàlisi i narrativa audiovisual” és una activitat docent que hem preparat perquè l’alumnat de l’escola d’escriptura pugui preparar els seus propis textos adaptats a l’audiovisual, sempre gràcies al desenvolupament de l’esperit crític i de la necessària capacitat analítica sobre el llenguatge cinematogràfic.

De fet, el curs no tan sols ofereix les eines necessàries per crear una història en clau audiovisual, sinó que també servirà per poder començar a gaudir del cinema i la ficció audiovisual d’una forma molt més intensa.

El curs l’imparteixen Meritxell Esquirol i Martha Zein, que ofereixen una visió general sobre el món de la cultura audiovisual i ajuden l’alumne/a a trobar la seva pròpia història. A partit d’aquí, es donen les eines necessàries per entendre quins són els diferents elements literaris d’un relat i, per tant, com començar a construir la nostra pròpia història, adaptada al cinema i al llenguatge audiovisual.

D’altra banda, el Curs d’Escriptura Dramàtica I, a càrrec d’Orland Verdú, és una activitat d’iniciació a la dramatúrgia i a les possibilitats creatives del diàleg escènic. Combinant teoria i pràctica, el curs pretén fer un primer capbussó en el món del teatre i de l’escriptura creativa i dramàtica.

Aquesta formació compta, per tant, amb una part analítica, on es veuen textos i vídeos de representacions i es tracten alguns dels referents de la literatura teatral universal. L’alumnat d’El Gargor aprèn, per tant, a crear personatges sòlids i amb  profunditat psicològica, a més d’endinsar-se en la dialèctica teatral i en els principals mecanismes per a la creació dels mecanismes de tensió dramàtica. El curs es tanca amb un treball que consisteix en la creació d’una obra pròpia de caràcter breu, que ens permet posar en pràctica tots els coneixements tèorics i pràctics adquirits al llarg d’aquest crus d’escriptura dramàtica.

Anuncis