25 anys després, força renovada en la Setmana del Llibre en Català

Setmana Llibre Catala

Nou llibreries, vint-i-cinc anys a les esquenes i molta il·lusió renovada. Així es presenta la Setmana del Llibre en Català a Palma, que torna el proper 28 de març a una de les seves seus originals de Palma: la Misericòrdia.

Sembla ser que les antigues desavinences entre el Gremi de Llibreters i el Consell de Mallorca s’han suavitzat, previ pagament dels deutes assolits per la institució insular amb els organitzadors, i el resultat és que fins el 2 de març es podran visitar a la capella -no al pati- els expositors de les nou llibreries que hi participen i, a més, es podrà assistir, en les sales que l’envolten, a molt diferents activitats i presentacions.

Drac Màgic, Literanta, la llibreria Lluna, Quart Creixent, La Biblioteca de Babel, Llibres Mallorca, Àlia, Agapea i Embat Llibre ja escalfen motors per aquesta cita tan important per al públic lector en català.

Així mateix, l’editorial Documenta Balear, especialitzada en la divulgació de la història de les Illes Balears, ha escollit aquest escenari per la presentació d’una nova col·lecció novel·lística que comença a caminar amb quatre títols: El rei del petroli, L’ànima lliure, El destí il·luminat i Els països del tallamar, els autors dels quals firmaran exemplars durant la mostra.

Recitals, glosses, taules rodones sobre el món editorial, presentacions de llibres i contacontes per als més petits, són algunes de les propostes programades pel Gremi de Llibreters. Escriptors i escriptores com Manuel Baixauli (La cinquena planta) o Neus Canyelles (Mai no sé que fer fóra de casa), i també alguns de novells, com Dora Muñoz, hi seran presents també en aquesta setmana que pren força i simbolisme en el moment actual, després dels atacs a la llengua pròpia orquestrats pel govern balear i que han protagonitzat la polèmica a l’escola i al carrer.

Anuncis