Què llegir? Algunes recomanacions per a la Setmana del Llibre en Català a Palma

L'altra, de Marta de RojalsPer promocionar la creació literària en la llengua pròpia és imprescindible que des de les institucions públiques existeixi una aposta clara per una política lingüística que ofereixi un suport incondicional tant a les editorials com a les autores i autors, així com un treball colze a colze amb les associacions i entitats que es dediquen a la promoció de la llengua catalana.

Davant el context actual i l’allau d’oferta literària en llengua castellana, aquesta setmana des d’El Gargot volem posar el nostre gra de sorra animant-vos a que vos apropeu a la Setmana del Llibre en Català. Volem que pugueu anar-hi amb algunes idees i expectatives i per això aquí vos deixem les recomanacions de les llibreteres d’un espai literari ben conegut a Palma: Drac Màgic.

Si la vostra lectura habitual s’enfoca cap a la narrativa, teniu tres opcions ben diferents i de qualitat:

“Te deix, amor, la mar com a penyora” de Carme Riera (La Butxaca).

– Dos clàssics, l’Odissea, d’Homer (Proa) i “L’ombra de les noies en flor” de M. Proust (Viena Edicions).

– Una novel·la que va superar expectatives de vendes el passat any, “Victus” de Sánchez-Pinyol (La Campana).

 Si, en canvi, opteu per altres gèneres, vos animen a llegir:

“Així parlà Zulueta” de Gerard Armengol (Xicra Edicions), “Glosses d’un xafarder” de Llorenç Moyà (Editorial Moll), “Maus” d’Ars Spiegelman (Inrevés), Rondaies Mallorquines (Editorial Moll) o La poesia completa de Salvador Espriu (Edicions 62).

 Pel que fa a les novetats, ens asseguren que no vos heu de perdre:

“Mai no sé què fer fora de casa” de Neus Canyelles (Proa Edicions), “L’altra”, de Marta Rojals (La Magrana), “Nissaga”, de Lucia Pietrelli (Moll), “Cinquena planta” de Manuel Baixauli (Proa Edicions), o “Historia d’Irene”, d’Erri de Luca (Bromera).

Anuncis