La paraula en català, ben viva i als carrers

setmana_llibre_catala1Aquest passat 27 de febrer arrancava la XXVI edició de la Fira del Llibre en català a Mallorca, enguany, una vegada més, amb seu a l’edifici de la Misericòrdia. Aquesta iniciativa cultural i literària, organitzada pel Gremi de Llibreters, s’estendrà fins el proper dia 8 de març.

Aquesta edició té com a leit motiv el 700 aniversari de Ramon Llull, i això va dur als responsables de l’organització a dur endavant una promoció de l’event prou creativa, que consistia en la penjada de cartells per Ciutat amb cites de l’autor, sota dels quals es situava un personatge conegut i es feia una fotografia. La poetessa Laia Martínez, l’escriptor Biel Mesquida, la periodista Cristina Ros o l’actor Diego Ingold van ser alguns dels protagonistes.

En aquesta fira participen vuit llibreries (Agapea, Àlia, Biblioteca Babel, Drac Màgic, Embat, Literanta, Lluna i Quart Creixent) i estan previstes més de dues desenes d’activitats, entre presentacions, debats, contacontes i altres activitats culturals per a diversos públics.

Entre els milers de llibres que hi podreu trobar, aquí vos deixam algunes de les novetats literàries en català que potser vos poden interessar:

– La darrera novel·la de Gisela Pou, La veu invisible, ret un homenatge a les infermeres que es dediquen amb passió i vocació a la seva tasca de cura.

Un any i mig, de Silvia Soler, retrata la vida d’una família contemporània enmig de la crisi econòmica.

El Brigadista, de Jordi Cantavella, que narra l’experiència d’un voluntari nordamericà que participa de la Guerra Civil espanyola.

El poeta del poble, d’Andreu Carranza, guanyadora del premi Josep Pla 2015, ficciona la vida de Jacint Verdaguer.

– I per últim, una curiositat per a escriptores i escriptors. Es tracta de La reina de diamants, una novel·la negra escrita a vuit mans que reflexiona d’alguna manera sobre el propi procés d’escriptura. Llort, Marc Moreno, Sebastià Bennasar i Salvador Macip signen així una original obra que tal vegada mereix la pena conèixer.

 

* Podeu consultar la programació completa aquí (http://www.llibretersmallorca.cat/noticia/la-setmana-ja-es-aqu%C3%AD) i si voleu més informació, visiteu la seva pàgina en facebook (https://www.facebook.com/gremillibreters.mallorca ) .

Anuncis