Per primera vegada, una dona al capdavant de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana

Fotografia extreta del perfil de Twitter de l'escriptora.

Fotografia extreta del perfil de Twitter de l’escriptora.

Alguna cosa es mou: dona, jove i amb una decidida voluntat per canviar la realitat a través de l’escriptura. O almenys, de contribuir-hi. Bel Olid (Mataró, 1977) ha estat escollida nova presidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i es converteix així en la primera dona que ocupa el càrrec en la història d’aquesta entitat. Aquesta jove creadora, assagista, narradora de contes i novel·lista, va presentar una candidatura col·lectiva formada per la poeta Mireia Vidal-Conte, la il·lustradora Mercè Canals i el traductor Jordi Martin Lloret. Aquest nomenament destaca també perquè es tracta de la primera vegada que una persona amb menys de 40 anys ocupa aquest càrrec.

Bel Olid és Llicenciada en Traducció i Interpretació per la Universitat Autònoma de Barcelona i es dedica a la traducció literària i cinematogràfica, combinant aquesta tasca amb la de professora de Llengua didàctica a la UAB. D’entre les seves obres destaquen el seu primer llibre, de temàtica infantil ‘Crida ben fort, Estela!’ i Una terra solitària (Empúries, 2010), novel·la amb un clar to intimista i una preeminent veu femenina, amb el qual va guanyar el premi Documenta.

Fotògrafa aficionada i amant de les paraules, Olid és també autora de l’assaig ‘Les heroïnes contraataquen: models literaris contra l’universal masculí’ (Pagès, 2010), obra que pretén fer una revisió des d’una perspectiva de gènere del nostre imaginari cultural. Així mateix, manté amb els ulls aferrats a la pantalla a les seves lectores i lectors més fidels des del blog ‘Domant Paraules’, on deixa anar pensaments, mirades crítiques sobre la realitat i tendres imatges quotidianes que reflexionen sobre l’amistat, el pas del temps o la maternitat.

 

CAROLINA A. CRESPO (PALMA).

Anuncis