Narrativa eròtica i el ‘símptoma Grey’

Novel·la publicada per Martha Zein

Novel·la publicada per Martha Zein

Escriure sobre sexualitat en una societat hipersexualitzada com la que vivim, i plantejar una perspectiva diferent sobre els rols de dominació i, fins i tot, violència, que s’exerceixen en aquest marc, no és gens fàcil.

En aquest sentit, la novel·la publicada per Martha Zein, “Un lugar llamado éxtasis”, és una aposta innovadora que tracta d’oferir una nova visió sobre com s’articulen les relacions de poder en l’àmbit de la sexualitat i esdevé alhora una heterodoxa guia per a navegants sobre com explorar el desig més enllà de les barreres establertes.

Zein presenta aquesta novel·la el dia 22 d’abril a les 20 h a Can Alcover, Espai de Cultura, i ho fa com a preludi, només uns mesos abans de l’inici del seu curs sobre relats eròtics en l’Escola de Lletres de Mallorca.

“La hipersexualització de les dones en el panorama mediàtic, implica un alliberament sexual?” D’aquest interrogant neix la segona de les activitats organitzades per l’Escola de Lletres, el pròxim dia 14 de maig a les 20 h, entorn del candent tema de la sexualitat femenina i la ‘sexualització’ social envers les dones.

Sembla que l’estrena de la pel·lícula 50 shades of Grey ha causat més polèmica de l’esperada i amb aquesta ponència-debat, la docent, analista cultural i Doctora en Comunicació Meritxell Esquirol, tractarà de desvetllar aquest fenomen literari que la crítica ha catalogat com a ‘porno para mamás’. La recent estrena de l’adaptació cinematogràfica de la trilogia d’E.L. James no ha trigat a despertar diferents reaccions, des de qui celebra l’alliberament sexual de les dones que suposa, fins als qui l’acusen de promoure una història de domini i submissió masclista.

En definitiva, dues propostes que cerquen obrir nous camins d’anàlisi i debat sobre la producció creativa, literària i audiovisual envers el tema de la sexualitat, la recerca del plaer, les relacions sexo afectives i els rols socials de poder patriarcal.

 

CAROLINA A. CRESPO (PALMA)

Anuncis