Bussejant entre llibres: 7 recomanacions per Sant Jordi de la mà de 7 revistes literàries

Blues, de Langston Hughes.

Blues, de Langston Hughes.

Passejar entre muntanyes de llibres, captar la seva olor, repassar les seves pàgines amb els nostres dits itinerants, interactuar amb altres lectors, llibreters i llibreteres, recollir alguna signatura de l’autor o autora que ens encanta i impregnar-nos de paraules, històries i noves perspectives.

Per als i les que estimem la creació artística i literària, el dia de Sant Jordi ens fa despertar d’un ànim diferent, ens fa paladejar el cafè amb les ganes de sortir al carrer a flor de pell. Un carrer que es retroba i torna a ser un veritable espai de contacte, de converses sense pressa, on posem a treballar l’olfacte per cercar i descobrir noves lectures, noves veus. A més, i sense voler caure en el consumisme compulsiu, és un dia en el qual la paraula escrita es posa al capdavant i protagonitza els intercanvis altruistes amb els nostres amics i familiars, fent que el sector editorial respiri una mica més tranquil.

En aquesta jornada literària, doncs, us volem recomanar una selecció d’obres de la mà de 7 revistes literàries digitals, un llistat que esperem us pugui fer un poc de brúixola, i guiar-vos en el vostre itinerari d’avui:

  • A la revista “Núvol” hi vam trobar una entrevista ben interessant a l’autora d’Un any i mig , Sílvia Soler. Si us agrada la narrativa de quotidianitat i conflictes generacionals pot ser una bona opció.
  • A “l’Illa dels Llibres”, d’entre les 23 recomanacions per avui, hem escollit l’obra Sicília sense morts, del mallorquí Guillem Frontera. Una història sobre la corrupció i la cobdícia: el president de la Comunitat Autònoma, José Antonio Begas, rep una rata morta dins d’una caixa de plom, sense saber-ne la procedència. Us intriga?
  • A la Revista “Calibre38” hem trobat una molt bona ressenya sobre l’obra El diablo en cada esquina de Jordi Ledesma, que ens ha fet ganes de llegir-la. Es tracta d’una novel·la amb quatre personatges protagonistes amb relacions aparentment inconnexes que es veuran atrapats en una complexa i negra, molt negra, situació.
  • A la Revista “Visperas” vam descobrir una bona crítica a Puja a casa de Jordi Nopca, mitjançant la qual vam entrar una mica en aquest microcosmos de solitud, alienació i manca d’arrelament.
  • A la “Revista de Letras” ens va deixar atrapades una mirada sobre el poemari Blues, de Langston Hughes, editat per Pre-textos, i que reflecteix una veu conscienciada i decidida a denunciar les injustícies socials i racials.
  • A la Revista “El Cultural” llegíem una magnífica entrada sobre La vida por escrito, de Irene Chikiar Bauer, una estudiosa de la gran Virginia Woolf que fa un esforç monumental per ordenar el pensament d’aquesta ment visionària i ajudar-nos a visualitzar la persona, no el mite.
  • Finalment, a la revista “Culturamas” ens vam fregar les mans amb ganes de llegir aquest Sin blanca en París y Londres, una obra de George Orwell escrita el 1933 i recuperada ara per l’editorial Debate. El recorregut pels “bajos fondos” d’aquestes dues capitals europees ens ofereix una finestra a un món en transformació, ple de misèria i dolor, però també de personatges somiadors i impactants.

Ara sí, bona Diada de Sant Jordi!

 

CAROLINA A.CRESPO (PALMA).

Anuncis