Aquest cap de setmana, anem de contes?

Qui no ha sentit ben a prop, a l’oïda, aquelles paraules màgiques que li feien tancar els ulls ben fort i començar a imaginar un món fantàstic, on el temps es dilatava i els personatges tenien capacitats extraordinàries?

Els bons narradors i narradores són capaços de transportar-nos ben lluny amb les seves històries teixides de paraules, i això és un tresor incalculable que les organitzadores del Contesporles, un any més, hi han sabut fer valdre.

El Contesporles, Festival Internacional del Conte, esdevé així un homenatge merescut a la nostra llarga tradició de narració oral. En la seva segona edició, torna a omplir de paraules, fantasia i il·lusió els carrers d’Esporles, amb una oferta d’activitats, exposicions i tallers encara més atractiva que l’anterior.

En total seran més de 70 les activitats que tindran lloc els dies 2 i 3 de maig, distribuïdes al llarg i ample de la localitat, ja que hi compten amb la col·laboració d’entitats culturals, domicilis particulars, bars i, per descomptat, l’espai públic, les places i carrers.

El festival donarà el tret de sortida a les nou i mitja de dia 2, amb una cercavila. A partir d’aquell moment, els assistents, que el passat any van ser més de 4.000, podran organitzar la seva ruta particular i gaudir de les ponències, els tallers, les exposicions i els contacontes per a totes les edats.

Enguany, els organitzadors, entre els quals es troba la gestora cultural Mar Rayó, han volgut convidar ponents i narradors de diverses nacionalitats, com ara la britànica Xanthe Gresham o Ernesto Rodríguez Abad, que arribarà des de Tenerife. Així mateix, s’incorpora la interpretació amb llenguatge de signes en algunes sessions de contacontes i s’afegeix un nou idioma de narració, el francès.

D’entre les activitats, hi ha algunes de curioses; hi haurà un ‘Contacontes per a llepar-se els dits’ (a càrrec de Paula Rodríguez), un ‘Vermut de contes eròtics’ (a càrrec de Frederic Bibiloni) i un ‘Glop de lletres i vi’. A més, comptaran amb la presència d’un col·lectiu d’Urban Sketchers de Mallorca que es dedicaran a fer dibuixos in situ.

D’altra banda, cal destacar les ponències d’Ernesto Rodríguez, ‘El viaje de los cuentos’ , i de Pep Duran, ‘Contar contes, un taller per narrar-me a mi mateix’. A més, no podeu oblidar assistir al contacontes contra la violència de gènere, ‘Estela, crida ben fort’, a càrrec de la fundació RANA, o el taller de còmics a càrrec de Max, qui va rebre enguany el premi nacional.

I mentrestant, titelles, xeremiers, tallers d’il·lustració, exposicions sobre fades…i molt més. Així que prepareu-vos per gaudir de valent d’aquesta magnífica iniciativa.

contesporles

 

 

 

 

 

 

Us deixem l’enllaç al programa complet aquí.

 

Anuncis