Rere les ombres de Grey: una altra mirada sobre els estereotips i l’amor romàntic

  Aquest dijous a les 20 h, Can Alcover, Espai de Cultura, serà l’escenari d’una xerrada-debat sobre el fenomen mediàtic entorn de ’50 ombres de Grey’. Aquesta ponència se’ns presenta amb aquest interrogant: Implica la hipersexualització de les dones en el panorama mediàtic un alliberament sexual? Meritxell Esquirol, docent d’aquesta casa i de l’Escola de Lletres, serà  la ponent i encarregada de treure ‘punta’ a totes aquestes qüestions.

I és que la recent estrena de la pel·lícula ’50 shades of Grey’ ha posat de nou el punt de mira en la trilogia d E.L. James, un fenomen literari que la crítica no trigà a catalogar com a ‘porno para mamás’. Aquest best-seller, que sustenta els discursos normativitzats de l’amor romàntic, ja va ser rebut amb controvèrsia, tant des de sectors que celebraven l’alliberament sexual que presumptament representava, com des d’altres posicionaments que opinaven que reflectia de nou la història coneguda del domini i la submissió masclista.

Sigui com sigui, us convidem a reflexionar i gaudir d’aquesta ponència i, com a preludi, us deixem l’entrevista a Meritxell Esquirol al programa Cotiledònia, d’Ona Mediterrània (podreu sentir-ho a partir del minut 27).

Entrevista Meritxell Esquirol

Anuncis