10 blogs literaris en català que no et pots perdre

 

Per Carolina A. Crespo.

La xarxa, tan culturalment democratitzadora i accessible com caòtica, ens ofereix infinites opcions als i les amants de la literatura quan busquem continguts relacionats amb la nostra passió.

És molt senzill ‘cliquejar’ a la recerca desesperada de les paraules que ens commoguin, ens inspiren o ens apropen a un autor/a o obra desconeguda. El punt dificultós és trobar continguts de qualitat i reflexions o ressenyes que connectin amb els nostres interessos i ens desperten les ganes de saber-ne més.

És aquest fet el que m’impulsa a fer aquest llistat d’espais virtuals que considero us agradaran, remouran i/o despertaran el vostre esperit crític i el vostre amor per les lletres. Òbviament, no es tracta d’un llistat exhaustiu, més ben bé és una recomanació sincera perquè feu una visita als blogs que jo mateixa segueixo la pista i considero imprescindibles.

  1. Parole, parole, parole: El blog de l’escriptora Bel Olid us deixarà sense dubte un dolç sabor de boca.
  2. La vida és una broma: És el blog de la periodista Berta Florés. Hi trobareu articles sobre mitjans i perspectiva de gènere i retalls de literatura de qualitat.
  3. Aïllat: Al blog de l’escriptor J. M. Vidal-Illanes podreu gaudir dels microrelats i pensaments de l’autor, que no us deixaran indiferents.
  4. Àfrica Ragel: Una mirada característica i atenta, i un estil propi inconfusible. Això és el que trobareu en les pinzellades literàries que vessa al seu blog aquesta escriptora.
  5. Entrellum: A l’espai de Toni Ros hi podeu trobar molta poesia i descripcions literàries en format de microrelat que us faran gaudir.
  6. Tirant al cap: El racó web de Joan Carles Girbés, editor de Sembra Llibres és un espai que tampoc us podeu perdre. Hi trobareu anècdotes literàries, opinió i curiositats.
  7. A l’ombra del crim: L’espai web d’Anna Maria Villalonga és esdevindrà la vostra butaca favorita si sou amants de la novel·la negra i la crítica literària de qualitat.
  8. Vull escriure: Aquest és un web diferent, però que no podia obviar en el meu recull. Gestionat per Tere SM, és un espai que genera sinergies entres escriptors/es novells mitjançant l’organització de crides literàries, concursos i altres variants com el ‘relatcrossing’ o ‘relat a 40 mans’.
  9. Bearn, revista de cultura: És una publicació digital, gestionada per Sebastià Bennàssar i Carles Domènec, on podreu trobar un complet ventall d’entrevistes, bones ressenyes i grans reportatges sobre literatura i fotografia.
  10. Catorze: No deixeu de visitar aquest espai web gestionat per Catorze Edicions. Allà hi podeu trobar diferents seccions de cinema, literatura, curiositats relacionades amb l’art… I sobretot, les cambres pròpies, fantàstics racons destinats als poemes i els microrelats.

Espero que gaudiu molt visitant aquests espais, i si us ha agradat aquest article, no us oblideu de compartir-lo!

 

 

 

 

 

 

 

 


fotoblog1

 

Sobre l’autora 

Carolina A. Crespo (1982) és llicenciada en Filologia Hispànica i docent de tallers d’escriptura i tècniques narratives. Exerceix com a coordinadora acadèmica d’El Gargot.

 

 


 

Anuncis