Escrius microrelats en català? Aquest és el teu concurs literari!

“Perquè hi haurà un dia que no podrem més, i llavors ho podrem tot” 

(Vicent Andrés Estellés)

Deia Joan Solà que “si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, de què ens serveix?”

Poques paraules més encertades que aquestes podíem trobar per encoratjar-vos a participar del concurs de microrelats que la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana ha volgut organitzar enguany amb motiu dels seus 20 anys d’existència.

En la situació social, cultural i política actual, esdevé més que mai un deure i una necessitat reivindicar l’escriptura en llengua pròpia i contribuir-hi, amb la creació literària i la promoció de la mateixa, a garantir que continuï essent un òrgan viu i dinàmic, al servei dels seus parlants.

És per això que iniciatives com la de la CAL són fonamentals, per tal de normalitzar-ne l’ús social de la llengua i posar en primera línia els creadors i creadores novells, les editorials i les entitats que treballen per fer extensiva la idea de la llengua catalana com a eina vàlida de cohesió social.

La literatura en català ha tret múscul en els darrers temps, amb l’aparició de noves editorials, fires, premis i col·leccions específiques, demostrant que la llengua i els creadors/es es troben en plena forma i, així mateix, que hi ha un augment de la demanda de literatura expressada en veu pròpia.

Cartell_concurs_microrelats

Per tant, us convidem a que participeu d’aquest concurs, que compta amb la col·laboració de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, i que insta als i les participants a elaborar relats breus que promoguin una reflexió entorn del lema de la CAL: “Llengua, Cultura i Llibertat”.

Els aspirants podran participar en alguna d’aquestes dues categories:

La categoria oberta, que s’adreça a qualsevol persona major d’edat. Les obres que es presentin a aquesta categoria han de girar entorn d’algun dels motius del lema “Llengua, Cultura i Llibertat”. Els textos han de tenir, com a màxim, una extensió de 1.200 caràcters (espais inclosos).

La categoria Xerrem, de temàtica lliure, s’adreça als participants dels grups de conversa Xerrem. En aquesta categoria, els relats s’han de presentar en format d’àudio, i han de tenir una durada màxima de dos minuts.

Podeu fer arribar les vostres narracions entre l’1 de febrer i el 31 de març de 2016, i hi ha tres premis per a cada categoria.

Us deixem l’enllaç amb les bases, i us desitgem molta sort!!

I si voleu, podeu consultar els nostres consells per escriure microrelats, esperem que us siguin útils.

Recordeu que si us ha agradat aquesta entrada, podeu compartir-la a les xarxes socials!

Anuncis