La Fira Literal: Una barricada de llibres

logo_literal“Radical vol dir simplement anar a l’arrel de les coses”

(Angela Davis)

Més de 60 editorials i llibreries, gastronomia cooperativa, música, escriptors i escriptores, i la porta oberta a tothom qui vulgui debatre, somiar i repensar el nostre model social, econòmic i polític.

Impulsada per les editorials Tigre de Paper, Pol·len, Virus, Bellaterra i Icaria editorial  (juntament amb el grup Contrabandos), la Fira Literal agafa embranzida en la seva segona edició, i ho fa amb uns convidats de luxe: la premi Nobel Svetlana Aleksiévitx i l’escriptor i activista italià Nanni Balestrini.

Potser a alguns els sorprendrà el fet que una fira literària amb un leit motiv tan clar, com és la promoció del llibre polític, pugui tenir èxit en el marc d’una societat com la nostra, ofegada per la crisi econòmica i profundament escèptica respecte dels valors i les pràctiques de la classe política dominant. Però la realitat és que la iniciativa ha rebut un ampli suport a través d’una campanya de Verkami i compta amb un gran nombre de conferenciants, les quals debatran sobre múltiples qüestions candents, com l’auge de les noves formes de feixisme a Europa o la dramàtica situació dels refugiats.

A més,  l’excel·lent organització i l’àmplia oferta d’activitats, xerrades, debats i aparadors de llibres ens fa augurar un èxit rotund. Aquesta segona cita és a Barcelona, a l’antic complex fabril Fabra i Coats (carrer Sant Adrià, 20) del barri de Sant Andreu del Palomar, i ahir, dia 13, donaven el tret de sortida. Us animem a assistir a les xerrades que us interessin i/o fer una visita per l’espai.

Nosaltres ja tenim preparada una motxilla, un quadern i un bolígraf, i us explicarem totes les nostres impressions la setmana que ve aquí mateix, al nostre racó literari. I si us interessa seguir les conferències d’Svetlana Aleksievitx i Nanni Balestrini, estigueu atents/es als nostres perfils en les xarxes socials (@El_Gargot)!

Programa de la Fira Literal 2016.

Anuncis