El professorat

A El Gargot comptem amb una borsa de col·laboradors/es docents amb iniciativa i experiència, de formació multidisciplinar i que ha assolit un compromís ferm amb el nostre projecte. Des de la nostra perspectiva, l’ensenyament de les arts creatives no pot ser mai una qüestió estàtica ni podem partir de sessions magistrals, ans al contrari, la nostra prioritat és estimular l’alumne perquè pugui traçar el seu propi itinerari, i potenciar al màxim les seves aptituds i habilitats. Així mateix, aspirem a aportar una visió crítica sobre les teories literàries, audiovisuals, antropològiques i socials vigents, sempre apostant per una revisió des d’una perspectiva de gènere.

Carolina Ares Crespo (Gandia, 1982)

fotocarol

És professora de Literatura i Llengua espanyola, educadora de vocació i llicenciada en Filologia Hispànica. Ha exercit com a redactora periodística en el Diari de Balears i com a professora de diversos nivells a Mallorca i Eivissa. S’ha especialitzat en l’organització de Clubs de lectura i Tallers literaris d’Escriptura creativa, Tècniques de narració oral i Microrelats, en llibreries i espais culturals de Palma, com ara Literanta, la llibreria Lluna o Drac Màgic. Així mateix, ha participat durant dos anys consecutius en les Jornades de Contes de Bres a la Lluna, organitzades en col·laboració amb la Universitat de les Illes Balears. És promotora i gestora d’El Gargot, una iniciativa formativa i creativa promoguda des de la creença ferma que avui més que mai s’ha de ser una activista de l’esperit crític, de la literatura que desperta consciències i de l’art compromès amb el seu moment històric.

 

Sebastià Bennasar i Llobera (Palma, 1976)

Sebastià Bennassar

És periodista, escriptor i crític literari mallorquí. Ha treballat onze anys a les redaccions del Diario Baleares i del Diari de Balears. És crític literari del suplement l’Espira i de la pàgina web Llegir en Cas d’Incendi. Ha col·laborat ocasionalment amb altres mitjans de comunicació de les Illes Balears, Catalunya i el País Valencià. Ha estudiat Humanitats a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (2009) i és Màster en Història del Món (2011) per la mateixa universitat.

Actualment, treballa en el seu doctorat, encara inèdit i col·labora amb diferents editorials fent informes de lectura i traduccions del portuguès al català i al castellà, i del català al castellà i a la inversa. Ha impulsat nombrosos projectes culturals, congressos i festivals literaris, sobretot dedicats a novel·la negra, com Lloseta Negra, que va dirigir durant quatre anys, i el recentment creat Tiana Negra, festival dedicat a la novel·la negra en català.

 

Orland Verdú (Petrer, 1982)

Orland Verdú

És llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant i Màster en Escriptura Creativa per la Universitat Pompeu Fabra. Ha cursat estudis de dramatúrgia a l’Escola d’Escriptura de Barcelona i és actor pel Laboratori Escola d’Expressió Corporal Dramàtica de Barcelona. Actor al Teatre dels Sentits i director de la companyia “Oracles”. Actualment dirigeix l’obra Diàlegs de Dalt i de Baix (Onada Ed. 2011), que li va fer valdre el VIIIè Premi de Teatre “Pepe Alba” Ciutat de Sagunt.

 

PURO CINE

marthameritxell

Entre el 2011 i el 2012 Martha Zein y Meritxell Esquirol Salom, han creat “Puro Cine”, un espai virtual per a treballar de forma crítica com es construeixen els relats dominants, per així poder deconstruir-los i possibilitar que les persones canviem les nostres històries i proposem noves visions del món.

Meritxell Esquirol Salom (Barcelona, 1974)

Analista cultural, formada en l’àmbit de la Història de l’Art i la Comunicació Audiovisual, des dels seus inicis professionals ha compaginat el món de l’educació amb el món de la cultura. Especialitzada en la identificació dels discursos ideològics subjacents sota qualsevol tipus d’expressió artística, narrativa i audiovisual, ha col·laborat en diferents projectes d’intervenció social per desconstruir l’imaginari cultural dominant, i dinamitzar i donar visibilitat a altres punts de vista que, d’alguna manera, han quedat ocults o minimitzats pes interessos d’una mirada institucionalitzada.

Martha Zein (Lampertheim, 1962)

Relatora d’històries i navegant. Fa 25 any¡s que inicià el seu exercici professional a la ràdio (Cadena Ser) per després escriure cròniques i columnes a la premsa escrita (El País, El Sol) i desembocar a la televisió i el cinema fent documentals (TVE, Canal Arte). Des de fa 15 anys escriu assaigs i al mateix temps ensenya a investigar i narrar la realitat a professionals, infants, emigrants, discapacitats/es, ancians/es… L’any 2000 creà Producciones Orgánicas, una productora de documentals orgànics i sostenibles, i al mateix temps arrancà la seva etapa de caminant de rius. En 2004 rodejà amb un fil i a peu la costa de Mallorca i en 2007 saltà a l’agua en un veler per a bordejar el Mediterrani des de la Mar. Avui, amb més de 6000 milles de recorreguts líquids a les seves esquenes, narra el món pe qual trepitja de forma eclèctica (documentals, assaigs, relats col·lectius, intervencions al paisatge, blocs…) i comparteix els seus relats a través de les xarxes socials.

 
Anuncis