El projecte

La iniciativa de l’escola El Gargot neix per construir un espai virtual d’aprenentatge, intercanvi i ensenyament cooperatiu. És la idea resultant de les inquietuds d’un professorat dedicat a la docència d’Escriptura Creativa, Creació 2.0, Imatge i Escriptura, Creació Audiovisual, Novel·la Negra i Art Dramàtic.

El Gargot aspira a esdevindre un portal obert i dinàmic, en el qual el públic objectiu pugui trobar a més d’un ampli catàleg de tallers i cursos disponibles per espais culturals, llibreries i biblioteques, diversos continguts relacionats, en forma d’entrevistes, articles i ressenyes, que siguin capaços de despertar l’interès per la creació i l’escriptura. Entenem la comunicació, per tant, com una columna vertebral del projecte i volem esdevenir un portal referent en la generació d’idees i continguts sobre l’escriptura i la creació literàries.

 

Criteris pedagògics

El professorat d’El Gargot té com a objectiu primordial connectar amb un alumnat divers en aspiracions i maneres d’aprendre, adaptat als nous temps, lectors i lectores àvids i amb ganes de descobrir -amb una tutorització basada en el feedback continu- els mecanismes i les tècniques de creació narrativa, dramàtica i audiovisual.

Basant-se en els principis de la coeducació i la pedagogia integral i integradora, la intenció del professorat és utilitzar també totes les eines al seu abast a la xarxa. Prenem com a punt de partida l’experiència a l’aula i el contacte directe, però sense deixar de banda les oportunitats que ofereix el suport en format virtual, de manera que aconseguim situar l’alumne/a al centre del procés educatiu.

Des de la perspectiva dels nostres professors i professores, l’alumnat ha de participar de manera activa en la construcció de la seva pròpia consciència com a creador/a, adaptant les diferents visions teòriques a la seva pròpia experiència i qüestionant a través de treballs i exercicis les maneres de construir relats i discursos. En definitiva, cercant cadascú el seu estil i la seva manera de comunicar mitjançant un gran ventall de tècniques de les diferents modalitats artístiques i literàries.

Anuncis